Foto: AP/Scanpix

Krievijā tiek plānots masveidīgi svinēt pirmo gadadienu kopš Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksijas – notikums tiks atzīmēts visos Krievijas reģionos un līksmība turpināsies veselu nedēļu, vēsta Krievijas telekanāls RBK.

Svinības plānotas vērienīgas, bet tajā paša laikā tās nedrīkst būt pārlieku greznas, lai nekaitinātu cilvēkus krīzes laikā, telekanāls uzzināja no kāda prezidenta administrācijai tuva avota.

"Neapšaubāmi, nepamanīt šo datumu neviens nevar," atklāja Krievijas prezidenta Vladimira Putins preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, atbildot uz jautājumu, vai Putins piedalīsies svinībās. Vairāk informācijas atklāt viņš atteicies.

Galvenie pasākumi plānoti 18. martā – dienā, kad tika parakstīts līgums par Krimas un Sevastopoles uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Šajā dienā notiks akcija "Apvienošanās", kuras laikā Krimas un Sevastopoles reģionu karogi tiks pacelti visu novadu galvaspilsētās, bet Maskavā un citās vietās vienlaicīgi notiks mītiņi un koncerti.

Krimā tiek plānota fotoalbuma prezentācija un kostīmu gājiens Simferopolē. 16. martā, kad Krimā notika starptautiski neatzītais referendums par pussalas likteni, pirmo reizi tiks pasniegti republikas apbalvojumi, bet Simferopoles galvenajā laukumā notiks koncerts ar salūtu.

Vēstīts, ka 2014. gada februāra beigās maskēti Krievijas karavīri sāka pārņemt Ukrainai piederošās Krimas pussalas valdības ēkas un armijas bāzes.

16. martā notika "referendums", kurā vairums iedzīvotāju balsojuši par pievienošanos Krievijai. 18. martā tika parakstīts līgums par pussalas nonākšanu Krievijas sastāvā. Aneksija tika noslēgtā 21. martā, kad Putins parakstīja likumu par Krimas pievienošanu Krievijai.

Video: Kā Krievijas motoklubs "Night Wolves" Krimas okupāciju svinēja. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!