Foto: AP/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) asi nosodījusi Baltā nama paziņojumu, kurā teikts, ka tā, un, personīgi, prezidents Vladimirs Putins, ir vainojami "Malaysia Airlines" lidmašīnas notriekšanā un vairāk nekā 290 cilvēku nāvē, vēsta ārvalstu mediji.

Krievijai veltītie apvainojumi nav apstiprināti ne ar kādiem pierādījumiem, apgalvo Krievijas Ārlietu ministrija, uzsverot, ka savā ziņā pa konfliktu Ukrainā un tā sekām esot atbildīga arī Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidenta Baraka Obamas administrācija.

Spriežot pēc neatslābstošās nomelnošanas kampaņas, kas vērsta Krievijas virzienā un ko īsteno amerikāņu administrācija, tās administrācija savā ārpolitikā arvien vairāk paļaujas uz klajiem meliem, teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā, kurā komentēts ASV Baltā nama pārstāvja Džons Ernesta teiktais.

ASV administrācijas pārstāvis bija izteicies, ka, pēc ASV izlūkdienestu informācijas, iespējams apgalvot, ka „Boeing" lidmašīnas notriekšanā vainīga ir Krievija un personīgi tās prezidents Vladimirs Putins.

Jau vēstīts, ka Ernests paskaidrojis, ka lidmašīnu notriekusi no zemes raidīta raķete un tas noticis separātistu kontrolētajā rajonā, kurā Ukrainas spēki nav atradušies.

„Lūk, kāpēc mēs secinājām, ka šajā traģēdijā vainojams Vladimirs Putins," atzīmējis Baltā nama pārstāvis.

Baltais nams arī izplatījis atsevišķu paziņojumu, ka viceprezidentam Džo Baidenam bijusi saruna ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko par aviokatastrofas izmeklēšanu, kā arī valsts politisko notikumu attīstību.

Baidens pavēstījis Porošenko, ka ASV strādā ar Eiropas Savienību (ES) un G7 par tālāku sankciju noteikšanu Krievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!