Foto: Reuters/Scanpix

Krievija uzskatīs jebkuru tālāku NATO spēku paplašināšanu par "naidīgu nolūku demonstrēšanu" un spers attiecīgus politiskus un militārus soļus, lai nodrošinātu savu drošību, intervijā ziņu aģentūrai "Interfax" norādīja Krievijas ārlietu ministra pirmais vietnieks Vladimirs Titovs.

ASV prezidents Baraks Obama pagājušajā nedēļā, viesojoties Polijā, paziņoja par iniciatīvu līdz viena miljarda dolāru (735 miljonu eiro) vērtībā, lai finansētu papildu ASV sauszemes, gaisa un jūras spēku izvietošanu "jaunajos sabiedrotajos" Austrumeiropā.

Ja Obamas plāns tiks apstiprināts, tas būs līdz šim konkrētākais ASV prezidenta mēģinājums apliecināt atbalstu NATO sabiedrotajiem Austrumeiropā un signāls Krievijai, ka tās rīcība Ukrainā saskarsies ar ASV atbildi.

Titovs intervijā "Interfax" pauda pārliecību, ka "šādu sabiedroto militārā spēka paplašināšanu pie Krievijas robežas" nevar uztvert nekā citādi kā "naidīgu nolūku demonstrēšanu".

Titovs arī paziņoja, ka "papildu būtisku NATO militāro spēku izvietošana centrālajā-austrumu Eiropā, kaut vai uz rotācijas kārtības pamata", nevar uztvert nekā citādi kā tiešu 1997.gadā starp Krieviju un NATO noslēgtā līguma nosacījumu pārkāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!