Foto: Kadrs no video

Krievijas pilsētas Čerepovecas bērnudārzā Nr. 115 izveidots visā Vologdas apgabalā pirmais bērndārznieku militāri patriotiskais klubs "Rezerve", vēsta vietējais portāls "Cherinfo".

Pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi svinīgajā kluba atklāšanas pasākumā pārstāvēja trīs bruņoto spēku atzarus – robežsardzi, karafloti un speciālo uzdevumu spēkus.

Kā stāsta bērnudārzā vadītāja Olga Migunova, klubam būs savs karogs, reglaments, logotips un formastērps. Tiks rīkoti pasākumi par godu 9. maijam. "Iespējams, būs mācības," stāsta Migunova, norādot, ka plānā ir arī marša pārgājiens un poligona apmeklējums.

"Tas ir pilotprojekts. Nosaukums "Rezerve" ir simbolisks. Tā ir mūsu karavīru rezerve, augošā paaudze," stāsta valdošās partijas "Vienotā Krievija" reģionālās nodaļas pārstāve Natālija Elifanovska. Partija piedalījusies kluba veidošanā.

Klubs paredzēts pirmsskolas vecuma bērniem, bet sasniedzot astoņu gadu vecumu Krievijas bērni var iestāties viskrievijas militāri patriotiskajā kustībā "Jaunarmija", kas pēc aizsardzības ministra Sergeja Šoigu iniciatīvas izveidota 2015. gadā.

"Jaunarmijas" vajadzībām Piemaskavā tiek celts arī Reihstāga makets, lai bērni to varētu ieņemt. Otrā pasaules kara un 1945. gada notikumu pieminēšana, kas pāraug militārisma kultā, Vladimira Putina valdīšanas gados ir kļuvusi par vienu no centrālajiem tematiem sabiedrības saliedēšanai.

2015. gada decembrī Krievijā tika apstiprināta valsts programma "Krievijas Federācijas pilsoņu patriotiskā audzināšana 2016. – 2020. gadam", kurai paredzētais finansējums pārsniedz pusotru miljardu rubļu, skaidro portāls "Currenttime".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!