Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija sestdien paziņojusi, ka nogalināts viens Ziemeļkorejas zvejnieks, bet vismaz astoņi ievainoti pēc tam, kad robežkontrole uz Ziemeļkorejas zvejas traleri atklājusi uguni, informē ziņu aģentūra "Associated Press" (AP).

Savukārt "RT" vēsta, ka šis incidents noticis piektdien, ap pulksten 19:20 (pēc Krievijas laika), bet sestdien tika izplatīts paziņojums par notikušo. RT uzsver, ka incidents noticis Krievijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā, Japāņu jūrā.

Federālās Drošības dienests (FDD), kas sevī iekļauj krasta apsardzi un robežkontroli, sacījis, ka incidents noticis sestdien, kad Ziemeļkorejas kuģis "Dae Yong No. 10" šķērosojis Krievijas teritoriālos ūdeņus Japāņu jūrā.

Tāpat FDD paziņojumā sacījis, ka krasta apsardze aizturējusi kuģi un tajā konstatējusi "nelikumīgi iegūtus ūdenī dzīvojošus bioresursus".

FDD vēl arī norādījusi, ka Ziemeļkorejas apkalpe ar kuģi mēģinājusi bēgt, kā arī atņemt Krievijas sargu ieročus. Tad, kā teikts Krievijas paziņojumā, Krievijas apsardze esot raidījusi uguni uz tralera dzinējspēku sistēmu, kā arī uz Ziemeļkorejas kuģa apkalpes locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!