Foto: Shutterstock

Krieviju, Kazahstānu un Baltkrieviju vienojošās Muitas savienības teritorijā aizliegts ražot, ievest un pārdot mežģīņu apakšbikses, vēsta Krievijas mediji.

Kā paziņoja Baltkrievijas ministrs Eirāzijas ekonomiskās komisijas tehnisko noregulējumu jautājumos Valērijs Koreškovs, šāds aizliegums ieviests, jo attiecīgā produkcija neatbilst Muitas savienības tehniskajiem reglamentiem.

"Visas prasības nav jaunas, tās jau pastāvēja," skaidroja Koreškovs.

Mežģīņu biksīšu aizliegums izraisījis plašu izsmieklu Krievijas interneta vidē, liekot Krievijas Patērētāju savienības priekšsēdētājam Pjotram Šeliščam aizstāvēt neparasto aizliegumu.

Šeliščs intervijā radiostacijā "Eho Moskvi" uzstāja, ka poliamīda, neilona un poliestera mežģīņu apakšbikšu ražošanas, importa un tirdzniecības aizliegums ir pilnībā pamatots, jo tādā veidā tiks aizsargāta sieviešu veselība.

"Šie ir racionāli motīvi, jo veikalu plauktos nevajadzētu nonākt produktiem, kas ir kaitīgi veselībai vai maldina patērētājus. Tāds ir uzraudzības iestāžu uzdevums," sacīja Šeliščs.

Rīkojums par sintētiskas apakšveļas aizliegumu Muitas savienībā spēkā stājās jau 2012.gada 1.jūlijā, bet ar atbilstošiem sertifikātiem attiecīgās preces ražošana un pārdošana ir atļauta līdz 2014.gada 1.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!