Foto: Reuters/Scanpix

Krievija paziņojusi, ka mikroblogošanas vietne "Twitter" piekritusi valstī bloķēt pieeju profiliem, kas ievieto "ekstrēmistu" saturu.

Pie tādiem pieder Ukrainas nacionālistu grupējuma profils.

Pēc tikšanās ar "Twitter" vadību Krievijas sakaru regulatora "Roskomnadzor" vadītāks Aleksandrs Žarovs žurnālistiem sacījis, ka sociālā tīkla pārstāvji piekrituši bloķēt piekļuvi desmit ekstrēmistu ziņojumiem, vēsta "Bloomberg".

Tāpat Krievija aicinājusi bloķēt informāciju par bērnu pornogrāfiju, narkotikām un pašnāvībām.

"Bloomberg" atgādina, ka aprīlī Krievijas prezidents Vladimirs Putins sacīja, ka Krievijai jāpiemēro striktāka kontrole pār informācijas plūsmu internetā, ko viņš nodēvēja par ASV spiegu aģentūru veidojumu.

Februārī Krievija ieviesa normu, kas varas iestādēm piešķir tiesības bez tiesas sprieduma slēgt interneta mājaslapas, kas pauž pārāk ekstrēmus viedokļus vai arī apdraud sabiedrisko kārtību.

"Twitter" pārstāvis Kolins Krouels pirms tikšanas žurnālistiem atzina, ka uzņēmums ir gatavs ar Krieviju apspriest jaunos nosacījumus.

Šim sociālajam tīklam Krievijā ir aptuveni astoņi miljoni lietotāju. Visā pasaulē "Twitter" ir 255 aktīvu izmantotāju.

Maijā "Roskomnadzor" draudējis "Twitter" un "Facebook" aizliegt to darbību Krievijā, ja šie sociālie tīkli neievēros jaunās normas, iepriekš vēstījis laikraksts "Izvestia".

"Twitter" turpmāk būs par lietotājiem Krievijā šajā valstī esošos serveros jāsaglabā tāda informācija kā dati par "ielogošanās" laikiem, personām, kam lietotājs sūta ziņojumus. Tiesa gan, sociālajam tīklam nebūs jāsaglabā šo ziņojumu saturs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!