Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija uzskata, ka Gruzija gatavo "masu iekļūšanu" separātiskās Dienvidosetijas teritorijā, ko Maskava uzskata par neatkarīgu valsti, otrdien informē aģentūra "RIA Novosti".

"Gruzija gatavojas īstenot masveida cilvēku iekļūšanu Dienvidosetijas teritorijā tā dēvētā miera marša ietvaros, kas tiek rīkots, atzīmējot trešo gadadienu kopš Krievijas Federācija atzina republikas neatkarību," teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Krievijas ārlietu resors brīdina Tbilisi - atturēties no "jaunas avantūras".

"Šīs akcijas scenārijs paredz nelikumīgu masveida iekļūšanu Dienvidosetijas teritorijā, izmantojot saukļus par bēgļu atgriešanos mājās. Stingri brīdinām Gruzijas pusi par mēģinājumiem uzsākt jaunu avantūru reģionā. Ceram, ka šādus nepārprotamus signālus Tbilisi saņems arī no citiem starptautiskās sabiedrības locekļiem," norādīts paziņojumā.

Pēc Krievijas varas iestāžu rīcībā esošajām ziņām, piektdien 26. augustā plānots rīkot gājienu no Odzisi ciema Gruzijā uz robežkontroles punktu ceļā, kas ved uz Ļeņinogori pilsētu Dienvidosetijā. Gājienā plāno piedalīties aptuveni 3000 cilvēku no bēgļu nometnēm Gruzijā.

"Gājiena dalībnieki tiek vervēti, kad viņi reģistrējas, lai saņemtu ziņas par jaunu pastāvīgo dzīvesvietu. Bieži tiek izmantota piespiešana un pat draudi," apgalvo Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvji.

Kā ziņots, 2008. gada augustā starp Krieviju un Gruziju izcēlās bruņots konflikts. Krievijas bruņotie spēki okupēja daļu Gruzijas teritorijas un bombardēja pilsētas. Apšaudēs un bombardēšanās gāja bojā vairāki simti cilvēku, vairāki desmiti tūkstoši bija spiesti bēgt no Dienvidosetijas pierobežas. Pēc konflikta Maskava atzina divu Gruzijas provinču - Dienvidosetijas un Abhāzijas neatkarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!