Foto: Reuters/Scanpix

Krievija ceturtdien paziņojusi, ka jebkuram Turcijas atbalstītajam plānam par buferjoslas izveidošanu Sīrijā būtu nepieciešams ANO apstiprinājums.

"ANO Drošības padomei jāpieņem lēmumi par šādām zonām," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

Turcija ir ierosinājusi izveidot buferzonu, lai aizsargātu savu robežu un sniegtu zināmu drošību Sīrijas kurdiem, kuri spiesti bēgt no teroristu organizācijas "Islāma valsts" kaujiniekiem.

Francija jau paudusi atbalstu Turcijas priekšlikumam.

ASV, kas vada starptautisku koalīciju cīņā pret "Islāma valsti", paziņojusi, ka buferzonas izveide vēl netiek apsvērta, un arī NATO norādījusi, ka šis jautājums vēl nav pārrunāts.

Lukaševičs paziņoja, ka vienpusēji mēģinājumi vienai valstij vai vienai koalīcijai izveidot buferzonu būtu pretlikumīgi.

Viņš brīdināja, ka nesankcionētus ASV gaisa uzlidojumus Sīrijā islāmistu ekstrēmisti izmantos, lai "vairāk uzpūstu radikāla viedokļa liesmas".

Sīrijas konfliktā Maskava bijusi stingra prezidenta Bašara al Asada režīma atbalstītāja un vairākkārt bloķējusi ANO rezolūcijas, kas būtu vērstas pret Asadu.

Kopš pilsoņkara sākuma 2011.gada martā Sīrijā nogalināti jau vairāk nekā 180 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!