Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) grasās celt sētu starp anektēto Krimas pussalu un pārējo Ukrainas teritoriju, atsaucoties uz valsts iepirkumu tīmekļa vietnē publicēto informāciju, ziņo portāls "Republic".

Nožogojuma celtniecībai paredzēts atvēlēt 200 miljonus rubļu (2,8 miljoni eiro), tas būs divus metrus augsts un gandrīz 50 kilometrus garš, liecina iepirkuma dati. Būvniecību paredzēts pabeigs līdz 2017. gada beigām.

Krievija Ukrainai piederošo Krimas pussalu okupēja 2014. gada pavasarī un pievienoja savai teritorijai pēc starptautiski neatzīta Krimas iedzīvotāju referenduma sarīkošanas.

Par Krimas anektēšanu un sekojošo bruņotā separātisma atbalstīšanu Ukrainas austrumu apgabalos pret Krieviju ir vērstas Rietumu valstu sankcijas. Tikmēr no Krimas pienāk ziņas par cilvēktiesību pārkāpumiem, ko secina arī ANO, un varasiestāžu vēršanos pret tiem, kas neatbalsta okupācijas varu.

Savukārt Kijeva, notiekot karadarbībai Donbasā, 2014. gadā sāka 212 miljonu eiro vērtu projektu "Siena" – žoga celtniecību uz valdības kontrolētajiem robežas posmiem ar Krieviju.

Daļa Ukrainas-Krievijas robežas neatrodas Kijevas kontrolē un pār to, kā uzskata Ukraina un Rietumi, notiek prokremlisko kaujinieku apgāde un ieroču plūsma no Krievijas uz bruņoto separātistu kontrolētajām Doņeckas un Luhanskas apgabalu daļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!