Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maskava bija cerējusi uz straujāku attiecību uzlabošanos ar Vašingtonu pēc Donalda Trampa stāšanās ASV prezidenta amatā, paziņojis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Peskovs intervijā telekanālam CNN uzsvēra, ka Krievija ļoti vēlas uzlabot attiecības ar ASV, par "nepiedodamu" saucot dialoga trūkumu.

"Mēs noteikti sagaidām, ka mūsu kontakti būs biežāki, dziļāki, lai apsēstos un runātu cits ar citu (..) jo mūsu divpusējās attiecībās ir bijis diezgan pamatīgs pārtraukums," atzina Peskovs.

"Tādām valstīm kā Krievijai un Savienotajām Valstīm nav piedodams dialoga trūkums, īpaši ņemot vērā reģionālo un globālo problēmu skaitu," viņš piebilda.

Gada sākumā Tramps un Putins vienojās par "vienlīdzīgu" attiecību attīstīšanu un "patiesu koordināciju" cīņā pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts" Sīrijā.

Peskovs atkārtoja šādu pārliecību, tomēr aicināja ASV darīt vairāk, lai atsāktu dialogu.

Tramps "neslēpj faktu, ka viņš attiecībās ar Krieviju daudz kam nepiekrīt, bet viņš ir pietiekami pragmatisks, lai pateiktu, ka mums ir jārunā", uzsvēra Putina preses sekretārs.

"Viņš saka, ka mums ir jāsanāk un jāsāk dialogs. Diemžēl mums nav labākas izpratnes par to, kad šis dialogs varētu sākties," atzina Peskovs.

Viņš arī pauda bažas par ASV izlūkdienestu secinājumiem, ka Krievija pērn iejaucās ASV vēlēšanu procesā, lai atbalstītu Trampu.

"Mēs uzskatām tās par reālām briesmām mūsu divpusējām attiecībām, un mēs patiešām vēlamies, lai šai histērijai pienāk loģiskas beigas," piebilda Kremļa preses sekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!