Foto: AFP/Scanpix

Krievija separātistiem devusi rīkojumu Ukrainas austrumos nogalināt 100 – 200 cilvēkus, lai būtu iemesls Krievijas tanku ievešanai Ukrainā, atsaucoties uz Ukrainas drošības dienestu, vēsta aģentūra UNIAN.

To Drošības dienests secinājis, noklausoties Ukrainas austrumos darbojošos separātistu telefonsarunas.

"Pārtvertās sarunas liecina, diemžēl, ka valsts, kas sevi deklarē kā brālīgu, runā par nepieciešamību izliet asinis Ukrainas ielās un uzliek uzdevumu nogalināt 100 – 200 cilvēkus, lai pēc pusotras stundas Ukrainas teritorijā iebrauktu Krievijas tanki un bruņutransportieri," preses konferencē trešdien paziņoja Drošības dienesta pretizlūkošanas departamenta vadītājs Vitālijs Naida.

Ukrainas drošības dienests trešdien jau izplatīja noklausītu telefonsarunu, kurā Krievijas diversanti saņem rīkojumu neitralizēt kādu Ukrainas vienību, kas atteikusies padoties. Mērķa sasniegšanai tiek dota atļauja lietot spēku "līdz pat iznīcinošas uguns atklāšanai".

Iepriekš dienests publiskoja Krievijas diversantu sarunas ar savu priekšniecību Maskavā.

Ukrainas drošībnieki noskaidroja, ka Krievijas diversantus Ukrainas austrumos vada Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes virsnieks Igors Strelkovs

Strelkovs marta sākumā ieradies Krimā, kur koordinējis Ukrainas armijas objektu ieņemšanu, militāristu un aktīvistu nolaupīšanu. Strelkovs arī vervē Ukrainas pilsoņus dalībai līdzīgās akcijās, norāda dienests.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas. Ukraina valdība ir pasludinājusi pretterorisma operāciju pret bruņotajām grupām.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie "zaļie cilvēciņi" - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!