Foto: AP/Scanpix

Krievijas kara lidmašīnas Sīrijā pēdējo 24 stundu laikā ir bombardējušas 10 džihādistu grupējuma "Islāma valsts" objektus, svētdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Krievijas lidmašīnas "Su-34", "Su-24m" un "Su-25" pēdējā diennaktī veikušas 20 izlidojumus no Hmeimimas aviobāzes Sīrijā. To gaitā ir bombardētas vairākas teroristu sagatavošanas nometnes, komandpunkti un noliktavas - pavisam 10 objekti.

"Su-25" uzbruka teroristu sagatavošanas nometnei pie Kesladžukas Idlibas provincē, iznīcinot viņu slēptuves un pašdarinātu spridzekļu darbnīcu.

Savukārt bumbvedēji "Su-24m"' un "Su-34" deva triecienus astoņiem "Islāma valsts" objektiem pie Džisralšuguras Idlibas provincē, iznīcinot trīs noliktavas ar munīciju, ieročiem un provīziju.

Lidmašīnas "Su-24" un "Su-25" deva trīs secīgus triecienus vadības punktam un munīcijas noliktavai pie Maaretalnumanas pilsētas.

Lidmašīnas "Su-34" pie Rakas provinces Tabkas pilsētas ar koriģējamām aviobumbām bombardēja kaujinieku īpašas sagatavošanas centru un bruņojuma noliktavu tā teritorijā. Trieciens izraisīja daudzas munīcijas eksplozijas, kas sagrāva centra infrastruktūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!