Foto: AFP/Scanpix

Krievija piektdien piedraudējusi izmantot savas veto tiesības ANO Drošības padomē, lai bloķētu Francijas ierosināto rezolūciju par pamieru Alepo un aizliegumu visām lidmašīnām lidot pār šo Sīrijas pilsētu.

"Es nespēju iedomāties, kā mēs varētu ļaut šo rezolūciju pieņemt," taujāts par veto tiesību izmantošanu šajā gadījumā, žurnālistiem paziņoja Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins.

Pēc slēgtas ANO Drošības padomes sēdes, kas bija veltīta konfliktam Sīrijā, Čurkins paziņoja, ka Francijas rezolūcijas projekts ir sagatavots steigā un, viņaprāt, nav domāts progresa panākšanai, bet Krievijas veto izprovocēšanai.

Drošības padome jau nedēļu rīko sarunas par rezolūcijas projektu, kurā aicināts pārtraukt Alepo bombardēšanu, atļaut humānās palīdzības piegādes un apturēt visus militāros lidojumus pāri pilsētai.

Francijas vēstnieks Fransuā Delatrs sacīja, ka rezolūcijai ANO Drošības padomē ir ļoti spēcīgs atbalsts, un Francijas ārlietu ministrs Žans Marks Ero norādīja, ka balsojums sestdien būs "patiesības mirklis visiem Drošības padomes" locekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!