Foto: AFP/Scanpix

Krievijas valdības komisija ir apstiprinājusi virzīt izskatīšanai likumprojektu, kas paredz atvieglot Krievijas pilsonības piešķiršanu citu valstu krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, ziņo portāls "newsru.com".

Par to, ka tiek gatavots likums, kas atvieglotu pilsonības piešķiršanu Ukrainas iedzīvotājiem, kas "pārcieš grūtus laikus" sakarā ar varas maiņu valstī, kā arī citiem krieviem, kas dzīvo bijušajās PSRS valstīs, televīzijā paziņoja Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksandrs Žukovs.

"Mēs neesam tiesīgi atteikt cilvēkiem, kuri lūdz Krievijas pilsonību, jo mēs nezinām, kā tālāk attīstīsies notikumi," teica Žukovs, komentējot notikumus Ukrainā.

Krievijas pilsonība pienāksies visiem, "kas runā krieviski" un kuriem ir radinieki bijušās PSRS teritorijā. Speciāla komisija pārbaudīs topošo pilsoņu valodas un vēstures zināšanas, viņš norāda.

Par iespēju atvieglot pilsonības piešķiršanu ārvalstu iedzīvotājiem Krievijā aktīvi spriež kopš Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča gāšanas. Maskava jau piedāvāja pavalstniecību un darbu Ukrainā izformētās milicijas specvienības "Berkut", kuru vaino vardarbībā pret demonstrantiem, darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!