Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija gatavojas piedāvāt Saūda Arābijai bruņojumu 10 miljardu ASV dolāru (9 miljardu eiro) vērtībā, vērsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Krievijas laikrakstu "Kommersant-Deņgi".

Saūda Arābija ilgu laiku orientējās uz bruņojuma iegādi no NATO valstīm un ASV, bet tagad izrādījusi interesi par Krievijas būvētiem raķešu kuteriem, tuvās jūras zonas sargkuģiem, vidējās jūras zonas desantkuģiem un piekrastes zonas patruļkuģiem.

Saūda Arābija ved sarunas par operatīvi taktisko raķešu kompleksu "Iskander-E" iegādi, kā arī apstiprina gatavību sākt pirmskontrakta sarunas par pretgaisa aizsardzības raķešu S-400 iepirkšanu, ziņoja laikraksts.

Līdz Saūda Arābijas karaļa Salmana vizītei Maskavā Krievijas pusei ir jāsagatavo priekšlikumu pakete par apmēram 10 miljardiem dolāru, kas paredzēs aviācijas tehnikas un tās munīcijas, kā arī vairāku tipu pretgaisa aizsardzības sistēmu piegādes.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins agrāk paziņoja, ka Krievija ir "spiesta" modernizēt savu armiju, apgādājot to ar augstas precizitātes un augsto tehnoloģiju ieročiem, jo daudzi bruņojuma kompleksi ir novecojuši, bet bruņojuma sistēmas pasaulē tiek pilnveidotas, un "te nav runa par pasaules [bruņošanās] sacensību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!