Foto: AP/Scanpix

Krievija gatavojas nosūtīt ceturto autokolonnu ar "humāno palīdzību" uz teritorijām Ukrainas austrumos, kuras kontrolē Maskavas atbalstītās bruņotās bandas.

"Šobrīd mēs vācam ceturto humāno konvoju un strādājam kopīgi ar Ārlietu ministriju. Tiek vākta humānā palīdzība, un Ārlietu ministrijā tiks izlemts, kad un kā to nosūtīt," paziņoja Krievijas ārkārtas situāciju ministra vietnieks Vladimirs Stepanovs.

Pēc viņa teiktā, šobrīd Ārkārtas situāciju ministrija uzsvaru liek uz gaidāmo ziemu un attiecīgi arī tiks veidota humānās palīdzības krava.

Kā ziņots, nedēļas nogalē Doņeckā ieradās trešais Krievijas konvojs, taču, kā pavēstīja Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitro Timčuks, tas nav vis atvedis humāno palīdzību, bet munīciju un komunikāciju slāpēšanas iekārtas.

"Konstatēts, ka no Krievijas piegādātas radioelektroniskās cīņas un radiotehniskās izlūkošanas stacijas. Šīs stacijas komplektējuši Krievijas štata speciālisti un apsargā tikai un vienīgi Krievijas karavīri. Tās tiek pārvietotas vienīgi naktīs, rūpīgi tiek maskētas, to darbības parametri vietējiem teroristiem netiek atklāti. Daļa šīs tehnikas nogādāta kopā ar "humāno konvoju" no Krievijas," norādīja Timčuks.

Ar pēdējo "humānās palīdzības" konvoju atvesta arī munīcija, kas tiek krauta teroristu organizāciju - Luhanskas un Doņeckas "tautas republiku" - noliktavās, viņš piebilda.

Pirmā "humānās palīdzības" krava tika ievesta Ukrainā 22.augustā, izvairoties no Ukrainas robežsardzes un Sarkanā Krusta pārbaudēm. Krievijas pusē gan vairākas konvoja automašīnas izrādītas ārvalstu un krievu žurnālistiem, kuru uzņemtajos attēlos redzams, ka kravas automašīnas ir pustukšas.

Pēc Ukrainas drošības dienestu novērtējuma, uzņemtie satelītattēli ar konvoju liecina, ka augustā ievestajās kravas automašīnā iekrautas Ukrainas militārajās rūpnīcās salaupītās ražošanas iekārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!