Foto: AFP/Scanpix

Krievija piedalās militārajās operācijās Ukrainas teritorijā un grauj šīs valsts suverenitāti, paziņojis NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

"Neskatoties uz nepārliecinošajām Maskavas atrunām, tagad ir acīmredzams, ka krievu militāristi ir nelegāli šķērsojuši Ukrainas dienvidaustrumu robežu," paziņoja NATO ģenerālsekretārs.
Rasmusens uzskata, ka Krievijas rīcība ir "bīstamas shēmas" daļa, kuru lielvalsts realizē jau vairākus mēnešus, lai tā destabilizētu situāciju Ukrainā.

Rasmusens arī piebildis, ka NATO pieņems jebkuru Ukrainas lēmumu par pievienošanos aliansei, ja šāds pieteikums atbildīs NATO prasībām. "Mēs pilnībā respektējam Ukrainas lēmumus attiecībā uz tās drošības politiku un sabiedroto izvēli," sacīja Rasmusens, bilstot, ka šī brīža Ukrainas likumdošana liedz dalību aliansē.

BBC atgādina, ka Ukrainas premjers Arsēnija Jaceņuka iepriekš paziņoja par jaunu likumprojektu, kurš tuvinātu valsts iestāšanās iespējas NATO. Šis likumprojekts liegs Ukrainai iestāties jebkurās citās ekonomiskās vai militārās savienībās, kuras būs pretrunā ar valsts galveno mērķi – iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

Jau vēstīts, ka situācija Ukrainā vēl vairāk saspīlējās pēc tam, kad tajā ienāca Krievijas karspēks, pārņemot Novoazovskas pilsētu . Krievija gan noliegusi armijas ievešanu nemieru plosītajā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!