Foto: AFP/Scanpix

Krievija pirātismā apsūdzējusi aptuveni 30 vides aizstāvju kustības "Greenpeace" aktīvistus, norādot, ka visus viņus sauks pie atbildības par mēģinājumu pagājušajā nedēļā nokļūt uz "Gazprom" naftas ieguves platformas Arktikā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Krievijas likumi par pirātismu paredz līdz 15 gadu cietumsodu un līdz 500 000 rubļu (aptuveni 8200 latu) lielu naudassodu, norāda raidsabiedrība BBC.

Aktīvistus, starp kuriem ir seši briti, nopratinās Krievijas Izmeklēšanas komiteja. "Visi, kas uzbruka platformai, tiks saukti pie atbildības neatkarīgi no to tautības," paziņoja komitejas pārstāvis Vladimirs Markins.

Aktīvistu kuģi "Arctic Sunrise" velk uz Murmanskas ostu.

Jau vēstīts, ka bruņoti krievu robežsargi ceturtdien ieņēma vides aizstāvju kustības "Greenpeace" kuģi Arktikā, kur aktīvisti protestēja pret Krievijas enerģētikas giganta "Gazprom" aktivitātēm.

Pirms tam trešdien aktīvisti centušies uzrāpties uz naftas ieguves platformas "Prirazlomnaja". Diviem aktīvistiem tas arī izdevies, bet viņus pēc tam arestēja krievu robežsargi.

Robežsargi, lai apturētu aktīvistus, raidījuši arī brīdinājuma šāvienus.

"Gazprom" grasās 2014.gadā sākt naftas ieguvi no "Prirazlomnaja", norāda vides aizstāvju organizācija, brīdinot par naftas noplūdes draudiem dabas rezervātu teritorijā, kurā mīt polārlāči, valzirgi un un retas putnu sugas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!