Foto: AFP/Scanpix
Deputāti Krievijas Valsts domē sākuši darbu pie vairākām likumdošanas iniciatīvām, kas saistītas ar patriotisma propagandu skolēnu vidū, vēsta "newsru.com".

Kā viens no centrālajiem priekšlikumiem šajā iniciatīvā ir Krievijas federācijas komunistiskās partijas likumprojekts par to, lai skolu programmās (tāpat kā tas bija PSRS) tiktu atjaunotas politinformācijas nodarbības.

Likumprojekta izstrādātāji rosina, lai mācību iestādēs skolēniem divas reizes nedēļā stāstītu par politiku, un, lai politinformācijas priekšmets tiktu ierindots arī starp tiem, kuros jākārto eksāmens. Komunisti arī ierosina atjaunot pionieru organizācijas un starpbrīžos skolās atskaņot Krievijas himnu.

Komunistu iniciatīvu labvēlīgi vērtē valdošā „Vienotā Krievija” partija. Tiesa, partija plāno arī ieviest savas izmaiņas likumprojektā. Partijas pārstāvis Oļegs Savčenko norādījis, ka partijas pārstāvji jau tagad regulāri tiekas un ar skolēniem mācību iestādēs pārrunā politiskās tēmas. Viņš uzskata, ka turpmāk vietējiem deputātiem ik mēnesi būtu jāapmeklē skolas un jārunā ar bērniem par asākām politiskām tēmām.

Ierosinājumus neatbalsta Krievijas Liberāli demokrātiskā partija, jo tā uzskata, ka šie ierosinājumi nav vis komunistu, bet tieši liberāļu ideja, kas tagad nu ir nozagta.

Kategoriski pret iniciatīvu ir opozīcijā esošā Krievijas Republikāniskā partija – Tautas brīvības partija, akcentējot, ka ieviešot šādas nodarbības, Krievija iegūs morālus robotus, kuriem smadzenes būs izskalotas ar stāstiem par demokrātiju un slikto opozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!