Foto: stock.xchng

Krievijas Iekšlietu ministrijas amatpersonas lēš, ka tā dēvētajos gumijas dzīvokļos jeb mitekļos, kas tiek izmantoti fiktīvas dzīvesvietas deklarēšanai, "uz papīra" mīt vairāk nekā 600 tūkstoši iedzīvotāju, vēsta "Kommersant.ru".

Šā gada sākumā Krievijā spēkā stājās likums, kas pieņemts ar mērķi ierobežot fiktīvu dzīvesvietas deklarēšanu - tas paredz, ka dzīvokļu īpašniekiem, kas savā īpašumā deklarējuši tur reāli nedzīvojošus cilvēkus, draud naudas sods no 100 tūkstošiem līdz 150 tūkstošiem rubļu (aptuveni 2,1 - 3,3 tūkstošiem eiro) vai pat brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem.

Jaunais likums jau nopelts: piemēram, "MK.ru" vēsta, ka reālajā dzīvē tas draud ar kriminālatbildību tiem dzīvokļu īpašniekiem, kas ļāvuši savā mājoklī deklarēties, piemēram, brālēniem vai attālākiem radiniekiem. Tomēr šis likums nekādi neierobežo jau ierasto praksi, ka nereti nelielos dzīvokļos patiešām mīt vairāki desmiti viesstrādnieku.

Krievijas Iekšlietu ministrijas Reģistrācijas un pasu departamenta direktors Aleksandrs Aksenovs lēš, ka Krievijas teritorijā, pārsvarā Maskavā un Pēterburgā, eksistē 10 līdz 11 tūkstoši šādu "gumijas dzīvokļu", kuros savu dzīvesvietu deklarējuši vairāk nekā 600 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!