Foto: Reuters/Scanpix

Tūkstošiem Krievijas premjerministra Vladimira Putina atbalstītāju sestdien piedalījās demonstrācijās, lai atbalstītu viņa kandidēšanu prezidenta vēlēšanās un samazinātu pret Putinu vērsto protestu nozīmi.

Vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku piedalījās demonstrācijās Krievijas Tālajos Austrumos un Sibīrijā, bet vēlāk līdzīga protesta akcija plānota arī viņa dzimtajā pilsētā Sanktpēterburgā.

Policijas sniegtā informācija liecina, ka 12 tūkstoši cilvēku piedalījās demonstrācijā Habarovskā, skandinot saukli: "Mums ir ko aizsargāt!"

Apmēram 3000 Putina atbalstītāju bija pulcējušies Vladivostokā, bet 7000 cilvēku piedalījās demonstrācijā Sibīrijas pilsētā Irkutskā. Savukārt Novosibirskā, spītējot salam, demonstrācijā piedalījās apmēram 3000 cilvēku.

Pirms 4.martā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām Krievijas iedzīvotāji arvien biežāk iziet ielās, lai paustu savu atbalstu vai opozīciju Putinam.

Ceturtdien, 23.februārī, Maskavā Putina priekšvēlēšanu kampaņas veidotāji rīko plašu protesta akciju, kuras sauklis ir "Mēs aizsargājam valsti". Organizatori cer, ka akcijā piedalīsies 200 tūkstoši cilvēku.

Savukārt svētdien, 26.februārī, Krievijas galvaspilsētā protesta akciju rīkos opozīcijas pārstāvji, aicinot desmitiem tūkstošus cilvēku sadoties rokās un izveidot dzīvo ķēdi pilsētas centrālajā satiksmes apļveida krustojumā.

Krievijas prezidenta vēlēšanas ir gaidāmas 4.martā. Centrālā vēlēšanu komisija par prezidenta amata kandidātiem ir reģistrējusi valdošās partijas "Vienotā Krievija " izvirzīto premjerministru Vladimiru Putinu, Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzīto Genadiju Zjuganovu, partijas "Taisnīgā Krievija" izvirzīto Sergeju Mironovu, Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidātu Vladimiru Žirinovski, kā arī neatkarīgo kandidātu uzņēmēju un miljardieri Mihailu Prohorovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!