Foto: Mango

Krievijas Izmeklēšanas komiteja sāks pārbaudi saistībā ar aizdomām, ka televīzijas raidījumu vadītāja Ksenija Sobčaka izvairījusies no nodokļu maksāšanas lielos apmēros, jo kratīšanā pie Sobčakas atrasta skaidra nauda gandrīz viena miljona latu vērtībā, otrdien paziņoja Izmeklēšanas komitejas pārstāvis Vladimirs Markins.

"Izmeklēšanu interesē kratīšanas laikā pie Ksenijas Sobčakas izņemto naudas līdzekļu izcelsme," viņš teica, atklājot, ka pie Sobčakas tika atrasts vairāk nekā viens miljons eiro (700 tūkstoši latu), 480 tūkstoši ASV dolāru (269 tūkstoši latu) un 480 tūkstoši rubļu (8160 lati) skaidrā naudā.

Ir sākta nodokļu pārbaude, lai noskaidrotu, vai par šiem naudas līdzekļiem ir samaksāti nodokļi.

Izmeklēšanas komitejas pārstāvis piebilda, ka tiks noskaidrots, kādiem mērķiem bija paredzēta tik liela summa, kas bija "sadalīta vairāk nekā simts aploksnēs.

Pirmdien tika veiktas kratīšanas Krievijas opozīcijas aktīvistu Alekseja Navaļnija, Sergeja un Anastasijas Udaļcovu, Iļjas Jašina un Ksenijas Sobčakas dzīvesvietās. Viņi tika izsaukti uz Izmeklēšanas komiteju otrdien, kad Maskavas centrā notika ar pašvaldību saskaņotais par "Miljonu gājienu" dēvētais protesta gājiens un mītiņš, tomēr Udaļcovs uz pratināšanu neieradās un piedalījās protesta akcijā.

Markins solīja, ka izmeklēšana tiks veikta arī saistībā ar citās kratīšanās iegūtajiem materiāliem.

Kratīšanas tika veiktas saistībā ar 6.maijā notikušajām nekārtībām. Šajā lietā aizturētas 13 personas.

Maskavā 6.maijā izcēlās sadursmes starp Krievijas opozīcijas rīkotā "Miljonu gājiena" dalībniekiem un īpašo uzdevumu policiju. Sadursmes sākās, kad gājiens sasniedza Bolotnajas laukumu, kurā bija paredzēts mītiņš. Policisti ķiverēs lietoja stekus, lai atspiestu atpakaļ demonstrantus un daudzus no viņiem aizturēja. Policija Bolotnajas laukumā aizturēja arī opozīcijas līderus Sergeju Udaļcovu, Alekseju Navaļniju un Borisu Ņemcovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!