Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievija izraida vadoša Polijas laikraksta korespondentu Maskavā, atbildot uz Varšavas lēmumu atņemt uzturēšanās tiesības Polijā Krievijas žurnālistam aizdomās par spiegošanu.

Laikraksta “Gazeta Wyborcza” korespondentam Maskavā Vaclavam Radzivinovičam ir paziņots, ka viņam jāatstāj Krievija, piektdien mikroblogu vietnē “Twitter” pavēstīja šī laikraksta galvenais redaktors Romans Imelskis.

Redaktors atzīmēja, ka "tā ir atbilde uz [Krievijas žurnālista Leonīda Sviridova] izraidīšanu no Polijas". Kremļa finansētās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" reportieris Sviridovs 12.decembrī atstāja Poliju.

Polijas Iekšējās drošības aģentūra ir paziņojusi, ka Sviridovs rada "apdraudējumu Polijas valstij", bet ir paturējusi viņa lietu slepenībā un nav izpaudusi, kādi pierādījumi tai ir pret viņu. Polijas mediji ziņoja, ka Sviridovs tiek turēts aizdomās par spiegošanu Krievijai, bet viņš noliedza, ka būtu spiegojis.

Krievijas ziņu aģentūra “Interfax’’ citēja Radzivinoviča teikto, ka viņam dots rīkojums atstāt Krieviju mēneša laikā. Viņam arī ir atņemta Ārlietu ministrijas piešķirtā akreditācija, bez kuras viņam nav iespējams strādāt Krievijā.

Radzivinovičs sacīja, ka viņš piektdien tika izsaukts uz Krievijas Ārlietu ministriju, kur viņam atņēma akreditācijas karti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!