Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija ir izteikusi nožēlu par otrdien Maskavā notikušo uzbrukumu Nīderlandes diplomātam, vēsta raidsabiedrība BBC.


Krievijas ārlietu ministrs
Sergejs Lavrovs
telefonsarunā ar savu nīderlandiešu kolēģi uzbrukumu raksturojis kā "nopietnu noziegumu", Nīderlandes parlamentam paziņoja ārlietu ministrs Franss Timmermanss.

"Viņš nosauca to par nopietnu uzbrukumu. Es domāju, ka tā ir laba zīme," parlamentam skaidroja Timmermans. Krievijas Ārlietu ministrija ir izteikusi savu nožēlu par notikušo un norāda, ka policija dara visu iespējamo, lai atrastu uzbrucējus.

Maskavas policijai bija nepieciešama stunda, lai pēc atkārtotiem zvaniem, ierastos notikuma vietā, trešdien Nīderlandes likumdevējus informēja ārlietu ministrs.

Incidents noticis laikā, kad pieaug spriedze starp abām valstīm Krievijā sagūstīto "Greenpeace" aktīvistu dēļ un krievu diplomāta īslaicīgai aizturēšanai Hāgā.

Ironiskā kārtā šis gads ir pasludināts par "Nīderlandes un Krievijas gadu" ar mērķi stiprināt abu valstu attiecības, norāda BBC. Novembrī Krieviju paredzējis apmeklēt Nīderlandes karalis Villems Aleksandrs.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka Maskavā otrdien vakarā piekauts Nīderlandes diplomāts. Cietušais ir 60 gadus vecais diplomāts un Nīderlandes vēstnieka palīgs Onno Elderenbošs. Diplomāts piekauts paša dzīvoklī.

Nīderlandes vēstnieka palīgs informējis policiju, ka viņa dzīvoklī ielauzušies nezināmi uzbrucēji, piekāvuši viņu un uz spoguļa uzrakstījuši burtus LGBT - vārdu "lesbietes", "geji", "biseksuāļi" un "transseksuāļi" abreviatūru -, pavēstīja kāds vārdā neminēts informācijas avots Krievijas galvaspilsētas iekšlietu struktūrās.

Vakarā atgriežoties mājās, divi pie dzīvokļa satikti vīrieši, kas bija tērpušies elektromontieru formās un darbojušies ap elektrības kasti, diplomātam teikuši, ka visā ēkas stāvā nav elektrības un piedāvājuši pārbaudīt, vai viņa dzīvoklī ir elektrība.

Kad diplomāts atslēdzis durvis, "viņam iesista pa muguru, viņš ielidoja koridorā un nokrita, ar seju atsitoties pret grīdu", "Life News" pastāstīja informācijas avots policijā.

Tad diplomāts sasiets, bet viss dzīvoklis - izvandīts. Tiesa gan, pēc provizoriskām ziņām, iebrucēji neko vērtīgu nav paņēmuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!