Trešdien pilna kaujas gatavība izsludināta Krievijas Melnās jūras flotes jūras kājnieku vienībās Krasnodaras apgabalā, kā arī Sahalīnas salā bāzētajās Austrumu kara apgabala motorizēto strēlnieku vienībās, vēsta Krievijas ziņu aģentūra TASS.

Tas tiek darīts stratēģisko komandvadības mācību ietvaros, norāda Krievijas Aizsardzības ministrija.

Kaujas gatavība izsludināta jūras kājnieku vienībās, kas dislocētas Temrjukā - netālu no Kerčas šauruma, kas atdala Krievijas kontinentālo daļu no okupētās Krimas pussalas.  

Vienības ar tehniku devušās uz norādīto rajonu, kur izpilda mācību kaujas uzdevumu realitātei pietuvinātos apstākļos, precizē ministrija.

Savukārt Sahalīnas salā pilna kaujas gatavība pasludināta motorizēto strēlnieku, tanku, artilērijas, zenītraķešu, kā arī apgādes apakšvienībās, kurām jādodas izpildīt mācību uzdevumi piekrastē. Mācībās iesaistīti vairāk nekā 3000 karavīru, aptuveni 1000 bruņojuma un tehnikas vienību.

Vēstīts, ka otrdien augstākais kaujas gatavības līmenis izsludināts Krievijas Baltijas flotes, Dienvidu kara apgabala un Gaisa desanta karaspēka vienībās.

Savukārt pirmdien, iepriekš neizziņotas kaujas gatavības pārbaudes ietvaros, Krievijas prezidents Vladimirs Putins pasludināja pilnu kaujas gatavību Ziemeļu flotē, Rietumu kara apgabala un gaisa desanta spēku vienībās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!