Foto: stock.xchng

Krievija plāno izveidot savu interneta enciklopēdiju, kas līdzināsies "Vikipēdijai", lai nodrošinātu saviem iedzīvotājiem "detalizētu un ticamu" informāciju par savu valsti, vēsta aģentūra "Reuters".

Šogad Kremlis ļoti uzrauga Krievijas interneta lietotājus, ko kritiķi dēvē par interneta cenzēšanu. Tāpat Krievijā ļoti rūpīgi tiek uzraudzīts saturs televīzijā.

"Vikipēdija" ir brīva, daudzvalodu enciklopēdija, kuras rakstus brīvprātīgi veido tās lietotāji. Šajā interneta enciklopēdijā ir atrodama informācija par katru Krievijas reģionu un lielākajām pilsētām, taču Kremlis paziņoja, ka šī informācija nav pietiekami laba.

"Pēc šī resursa analīzes noskaidrojies, ka tas nespēj nodrošināt detalizētu informāciju par katru reģionu un dzīvi šajā valstī. Sākusies alternatīvās "Vikipēdijas" izveidošana," teikts valsts ziņu aģentūras "RIA Novosti" paziņojumā.

Pagaidām nav zināms, vai Krievijas interneta lietotāji varēs piekļūt pie oriģinālās "Vikipēdijas", kad Kremlis būs pabeidzis savu versiju interneta enciklopēdijai.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir paziņojis, ka Kremlim ir jāpasargā savs internets no Rietumu draudiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!