Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas varas iestādes joprojām neļauj Igaunijas konsulam tikties ar Igaunijas Iekšlietu ministrijas Drošības policijas darbinieku Estonu Kohveru, kas piektdien neskaidros apstākļos nolaupīts pie abu valstu robežas un nogādāts Maskavā, kur tiesa viņam kā drošības līdzekli noteikusi apcietinājumu, vēsta "Postimees".

Kā pastāstījis Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets, ministrija izsaukusi Krievijas vēstnieku Tallinā un vairākkārt vērsusies pie Krievijas Ārlietu ministrijas, lai noskaidrotu Kohvera aizturēšanas apstākļus un pieprasītu viņa atdošanu Igaunijai.

Tomēr Krievijas puse līdz pat šim laikam nav atsaukusies uz Tallinas lūgumu ļaut aizturētajam tikties ar konsulu, lai gan liegt šādu iespēju Maskavai nav nekāda iemesla, norādījis ministrs.

Kā ziņots, Tallina piektdien pavēstīja, ka pie Krievijas robežas Igaunijas teritorijā bruņoti cilvēki nolaupījuši Drošības policijas darbinieku, kurš tobrīd pildījis dienesta pienākumus, novēršot pārrobežu noziegumu. Pirms policista sagūstīšanas no Krievijas puses noticis mēģinājums traucēt operatīvos radiosakarus, bet Igaunijas teritorijā izmantota dūmu granāta.

Savukārt Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) paziņojis, ka Kohvers esot aizturēts Pleskavas apgabala teritorijā aizdomās par spiegošanu un viņam esot atņemta pistole "Taurus" ar patronām, naudas līdzekļi 5000 eiro apmērā, īpašā tehnika slēptu audioierakstu veikšanai, kā arī "materiāli, kuriem ir izlūkošanas uzdevuma raksturs".

Tikmēr Lietuva pēc šā incidenta pastiprinājusi robežkontroli gan pie Krievijas Kaļiņingradas apgabala, gan Baltkrievijas robežas, bet, kā ziņo Lietuvas Iekšlietu ministrija, šobrīd situācija pie robežām ir mierīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!