Foto: RIA Novosti/Scanpix

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu Krievijas pilsētas Novgorodas apkaimē sācies ugunsgrēks psihoneiroloģiskajā internātā – pēc pusotru stundu ilgiem dzēšanas darbiem tas lokalizēts. Par bojāgājušiem pasludināti 37 cilvēki, kuru liktenis iepriekš bija neskaidrs.

Iepriekš ziņots, ka pazudušie cilvēki varētu būt dzīvi  - netika izslēgta iespēja, ka viņi no degošās ēkas izkļuvuši pašu spēkiem. Tiesa gan, kāds tiesībsargājošo iestāžu darbinieks atzina, ka, visticamāk, cilvēki tomēr ir miruši, jo ugunsgrēka laikā iebrukušas visas ēkas pārseguma konstrukcijas.

Kopumā ēkā, kur notika ugunsnelaime, atradušies aptuveni 60 cilvēki. Vairāk nekā 20 no viņiem paspējusi evakuēt psihoneiroloģiskā internāta administrācija.

Ugunsgrēka vietā strādā 113 cilvēki un 28 tehnikas vienības. Pēc liesmu nodzēšanas glābēji pārmeklēja tuvējo mežu cerībā atrasts izdzīvojušos.

Jau vēstīts, ka aprīlī ugunsgrēkā psihoneiroloģiskajā slimnīcā Piemaskavā gāja bojā 38 cilvēki.

2009. gadā 23 cilvēki gāja bojā pansionāta ugunsgrēkā Komi reģionā, savukārt 2007. gadā Krasnodarā veco laužu mītnes ugunsgrēks laupīja 63 dzīvības.

45 sievietes 2006. gadā gāja bojā ugunsgrēkā narkomānu rehabilitācijas klīnikā Maskavā, atgādina raidsabiedrība BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!