Foto: Privātais arhīvs

Maskavas pievārtē esošās Ivantejevkas ielās par godu Sarkanās armijas uzvarai pār Nacistisko Vāciju parādījušies vairāki plakāti, kurā redzami Luftwaffe jeb Vērmahta kara aviācijas lidotāji un uzraksts "viņi cīnījās par dzimteni", vēsta BBC.

Par šo kļūdu savā "Facebook" profilā pirmais ziņojis pilsētas iedzīvotājs Mihails Požarskis. Arī Putinu atbalstošās Viskrievijas tautas frontes lokālās filiāles pārstāvji pamanījuši plakātus un likuši tos novākt, kas arī izdarīts 12 stundu laikā kopš to parādīšanās.

Pēc tam, kad atklājies, ka attēls ņemts no nacistu propagandas plakāta, Ivantejevkas pilsētas mērs Sergejs Gridņevs publiski atvainojies. Gridņevs norādījis, ka vietējie iedzīvotāji, kara veterāni un visa Krievija varot būt mierīgi, ka par šo incidentu vainīgie tiks sodīti, ziņo "Tass".

Atbildību par šo kļūdu uzņēmies vietējais ziņu portāls "Ivanteyevka Today", kas pasūtījis 20 šādus plakātus, lai sveiktu pilsētniekus pirms 70. Uzvaras dienas svinībām, bet tagad atzīst, ka pieļauta "nolaidība" fotogrāfijas izvēlē.

Ziņu portāls vienlaikus mierina, ka Luftwaffe lidotāju fotogrāfija uzņemta 1940. gadā jeb gadu pirms Nacistiskā Vācija iebruka Padomju Savienībā. Šis skaidrojums gan amatpersonas neesot apmierinājis, ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!