Foto: stock.xchng
Rostovas apgabalā Krievijā policija atklājusi noziedzīgu grupējumu, kurš nodarbojies ar viltotu onkoloģisko slimību ārstēšanai paredzētu medikamentu viltošanu un tirdzniecību, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta aģentūra "Itar – Tass".

Noziedzīgā shēma darbojusies vismaz divus gadus. Zāles ar beigušos derīguma termiņu un medikamentu izejvielas ievada no Ukrainas. Kādā dzīvoklī un noliktavā Šahti pilsētā tabletes un ampulas pārpakoja un mainīja to izgatavošanas datumu. Dažus medikamentus izgatavoja uz vietas ar savu aprīkojumu. Ražošanas procesos bija iesaistīti pieci cilvēki. Medikamentu lietošanas instrukcijas drukāja divās tipogrāfijās.

Pārsvarā grupa viltoja dārgus medikamentus, tādus kā "Meronems", "Desferals" un "Herceptīns", aģentūrai "Itar-Tass" norāda amatpersonas.

Policija aizturējusi divus noziedzīgās shēmas organizētājus. Viens no tiem strādājis par farmācijas firmas pārstāvi Rostovas apgabalā un izmantoja personiskos sakarus viltoto zāļu realizēšanai aptieku tīklā un medicīnas iestādēs Maskavā, Naļčikā un Rostovā pie Donas. Policija pārbauda informāciju, par to, ka viltotās zāles piegādātas arī bērnu onkoloģijas centram Naļčikā.

Noslēdzot līgumu par medikamentu piegādi, sākumā krāpnieki piegādājuši oriģinālas zāles, bet pēc kvalitātes kontroles – viltotās. Saskaņā ar policijas aprēķiniem krāpnieki nopelnījuši 500 miljonus rubļu (8,4 miljoni latu).

Kratīšanas laikā pagrīdes ražotnēs un iesaistīto personu dzīvesvietās atrasti 700 tūkstoši viltotu zāļu, iekārtas ampulu presēšanai, zāļu iepakojumi ar izmainītu derīguma termiņu, medikamentu izejvielas un naudas līdzekļi 2,3 miljonu rubļu (38,7 tūkstoši latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!