Foto: AP/Scanpix

Maskava ir gatavai piešķirt Krimai ap 40 miljardiem rubļu (790 miljoniem eiro), svētdien pavēstīja Krievijas Valsts domes deputāts Pāvels Dorohins.

"Krievijas valdība jau rezervējusi lielu naudas summu, ap 40 miljardiem rubļu, lai atbalstītu rūpniecības un ekonomikas infrastruktūras attīstību Krimā," norādīja Dorohins, kurš ir Valsts domes Rūpniecības komitejas priekšsēdētāja vietnieks. "Galvenokārt tas būs atbalsts uzņēmumiem, kas saistīti ar aizsardzības nozari, mašīnbūvi, un kuģu uzturēšanu, tostarp Melnās jūras flotes kuģu uzturēšanu. Šeit mēs paredzam diezgan skaidrus pasākumus."

Jau ziņots, ka Krievija kopš marta sākuma faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas.

16.martā Krimā paredzēts referendums par pievienošanos Krievijai.

Kijeva jebkādus Krimas mēģinājumus rīkot referendumu pasludinājusi par nelikumīgiem, taču tajā pašā laikā Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts, kas paredz atvieglot kārtību, kādā valstij pievienojamas jaunas teritorijas.

Likumprojekts paredz, ka par pietiekamu aneksijas pamatu uzskatāma "tautas gribas izteikšana", kas, piemēram, izpaudusies referendumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!