Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas armija plāno šogad samazināt savu klātbūtni Sīrijā, jo tā tuvojas savu mērķu sasniegšanai šajā valstī, ceturtdien žurnālistiem paziņoja ģenerālštāba vadītājs Valērijs Gerasimovs.

"Protams, virspavēlnieks pieņems lēmumu un [bruņoto spēku] grupa [Sīrijā] tiks samazināta," sacīja Gerasimovs, atbildot uz jautājumu, vai Krievija līdz gada beigām samazinās savus spēkus Sīrijā. "Kad mēs pabeigsim savus uzdevumus, militāros uzdevumus. Ir palicis pavisam maz," teica Gerasimovs.

Atbildot uz jautājumu, kāds būs izvedamo spēku apjoms, Gerasimovs sacīja, ka tas būs "plašs". Nebija gan skaidrs, vai viņš šādi raksturoja tikai šogad izvedamo spēku apjomu.

Gerasimovs sacīja, ka daļa Krievijas karavīru tiks atstāti Sīrijā arī pēc tam, kad Maskava sašaurinās savu dalību bombardēšanās un kaujās. "Mēs atstāsim Izlīguma centru, divas mūsu militārās bāzes [Tartūsā un Hmeimimā] un vairākas nepieciešamās struktūras, lai saglabātu stāvokli, kāds pašlaik ir attīstījies," teica Gerasimovs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka Turcijas un Irānas prezidenti Redžeps Tajips Erdoans un Hasans Ruhani piekrituši Sīrijas režīma un opozīcijas spēku kongresam Sočos, lai sekmētu trauslās ANO miera sarunas Ženēvā. Putins arī paziņojis, ka Sīrijas krīze ieiet "jaunā stadijā" pēc tam, kad Sīrija "ir izglābta kā valsts".

Maskava 2015. gada septembrī iesaistījās karadarbībā Sīrijā, nosūtot kara lidmašīnas Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma atbalstam un panākot militārās situācijas maiņu par labu al Asadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!