Foto: Reuters/Scanpix

Krievija ik mēnesi prokrievisko separātistu pašpasludinātajai "Doņeckas Tautas Republikai" pārskaita 2,5 miljardus rubļu (33 miljonus eiro), trešdien vēstīja Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz biznesa ziņu aģentūru "Bloomberg".

Tādu informāciju atklājuši divi anonīmi avoti Doņeckas tautas republikā, kas norādījuši, ka no šīs naudas tiek maksātas pensijas.

Tiek vēstīts, ka līdz karadarbības sākumam reģionā ogļu un metālu eksports bija galvenais pelņas avots, bet "pašlaik "Doņeckas Tautas Republika" pilnībā ir atkarīga no Krievijas finansiāla atbalsta, kā arī no nodokļiem. Pašpārvaldītā reģiona valdība cenšas aplikt ar nodokļiem vietējos uzņēmējus, liekot viņiem atvērt kontu "centrālajā bankā"," vēstīja "Bloomberg".

Sarunā ar "Bloomberg" "Doņeckas Tautas Republikas" centrālās bankas vadītāja Irina Ņikita paziņoja, ka vietējie uzņēmēji bankā ir atvēruši 14 tūkstošus kontu, kas ļaujot importētājiem saviem piegādātājiem no Krievijas samaksāt caur Krievijas kredītiestādēm vai caur banku starptautiski neatzītajā separātiskajā Dienvidosetijā.

Iepriekš UNIAN vēstīja, ka prokrieviskie separātisti, kas sagrābuši kontroli daļā Doņeckas apgabala un kurus Ukrainas centrālā vara dēvē par teroristiem, ir prezentējuši iedzīvotājiem savu bankas plastikāta karšu maketu.

Tiek norādīts, ka jau ir saņemta pirmā karšu partija, kurā ir 300 tūkstoši bankas karšu. Tāpat tiekot gatavoti 700 termināļi un 380 bankomāti, lai "Doņeckas Tautas Republikā" sāktu darboties banku karšu sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!