Foto: DELFI
Krievijā, Sverdlovskas apgabalā mežā atrastās mucas ar cilvēku embrijiem nākušas no vismaz četrām ārstniecības iestādēm, vēsta aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas reģionālo pārvaldi.

Policija nosūtījusi pieprasījumus vietējā Veselības ministrijas pārvaldē, lūdzot izskaidrot, ko nozīmē cipari un burti uz birkām, kas saglabājušās pie dažiem no kopumā 248 atrastajiem embrijiem.

Birkās bija redzami cipari 40, 24, 27, 14,kuri varētu apzīmēt medicīnas iestādes, pieļauj policijā. Pagaidām tiek pieļauts, ka embriji nākuši no vismaz četrām medicīnas iestādēm.

Tāpat policija lūdz Veselības ministrijas pārvaldei noskaidrot, ar kādām organizācijām medicīnas iestādēm bija noslēgti līgumu par bioloģisko atkritumu utilizēšanu.

Uzsāktajā pārbaudē plānots izvērtēt organizāciju un konkrēto darbinieku rīcībai un viņu atbildībai. Iepriekš reģionālās valdības pārstāvis Vladimirs Vlasovs solījis, ka vainīgiem būs jāatbild par notikušo, un iespējama arī kriminālatbildība.

Jau ziņots, ka Krievijā, Sverdlovskas apgabalā mežā atrastas mucas ar cilvēka embrijiem. Četrās 50 litru plastmasas mucās atrasti apmēram 50 ar formaldehīdu apstrādāti cilvēku embriji," pirmdien paziņojusi apgabala policija. Katram embrijam bijusi birka, uz kuras uzrakstīts vārds un cipari, kas varētu būt palātas numurs un tajā gulējušās sievietes vārds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!