Foto: stock.xchng

Krievijā, Sverdlovskas apgabala mežā mucās atrastie vairāk nekā 240 cilvēka embriji varētu būt izmantoti zinātniskiem pētījumiem, par to Krievijas aģentūru "Itar – Tass" informēja Krievijas Iekšlietu ministrijas Sverdlovskas apgabala Preses dienestā.

"Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka atrastie embriji praktiski ir mumificēti, viņu "vecums" – 22.-26. grūtniecības nedēļa," sacīja Preses dienestā. Tāpat atrastas 113 birkas ar ārstniecības iestāžu nosaukumiem, konkrētiem datumiem un sieviešu uzvārdiem.

"No iegūtās informācijas izriet, ka, iespējams, embriji izmesti pēc zinātniskiem pētījumiem. Lieta tāda, ka daļu embriju slimnīcas nodod zinātniskiem pētījumiem vienā organizācijā. Pētījumus vadījusi sieviete, kura, 2011.gadā aizejot no darba, daļu izmeklējumu materiālu paņēma līdzi. Ir pamats pieļaut, ka tieši no šīs organizācijas embriji tika aizvesti uz mežu. Šī informācija patlaban tiek detalizēti pārbaudīta," klāstīja dienestā.

Turklāt, apgabala Veselības ministrija nosūtījusi pieprasījumu visām medicīnas iestādēm, kur ir dzemdību nodaļas un kas atrodas 100 kilometru rādiusā no vietas, kur atrasti izmestie embriji.

Četras mucas ar 248 cilvēku embrijiem atrastas 23.jūlijā. Par šo faktu sākta pārbaude, ko veic Krievijas Iekšlietu ministrijas Sverdlovskas apgabala struktūrvienība. Pārbaudi uzsāka arī apgabala prokuratūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!