Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien paziņoja, ka Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs ir pārliecinājis viņu, ka kopēja Eiropas drošības politika neapdraud Krieviju, tādēļ Maskava nemēģinās bloķēt tās attīstību.
Pirmdien Eiropas Savienības (ES) valstu aizsardzības ministri solīja piešķirt savus kareivjus, kuģus un lidmašīnas, kas darbotos ES ātrās reaģēšanas spēkos.

"Šie procesi Eiropā attīstās neatkarīgi no tā, vai Krievija to vēlas. Mūsu nodoms nav nedz bloķēt, nedz arī veicināt šos procesus," žurnālistiem pēc sarunas ar Blēru, kurš šobrīd uzturas vizītē Krievijā, sacīja Putins.

Pēc prezidenta vārdiem, Blērs viņam ir paskaidrojis, ka Eiropas aizsardzības politikas mērķis ir veicināt stabilitāti kontinentā un citur pasaulē.

"Ar šādu pieeju pret ļoti delikātiem jautājumiem mēs varam samierināties," teica Putins, piebilstot, ka Krievija piekrīt šīs stratēģijas principiem, un uzskata, ka šajā procesā liela nozīme būs atklātībai. Viņš tieši nepieminēja ES ātrās reaģēšanas spēkus, bet bija skaidrs, ka viņš ar Blēru apspriedis arī šo jautājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!