Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs intervijā "Bloomberg" paziņojis, ka Krievija nekad nav uzņēmusies saistības saglabāt Ukrainas teritoriālo nedalāmību un negrasās to garantēt.

"Pats galvenais uzdevums ir nomierināt situāciju Ukrainas teritorijā, nevis garantēt kādam kaut ko," atbildot uz "Bloomberg" žurnālistu jautājumu, vai Maskava var garantēt, ka pašpasludinātās Luhanskas un Doņeckas "tautas republikas" pēc kāda laika nekļūs par Krievijas daļu, paziņojis Medvedevs.

Krievijas premjers uzskata, ka tieši Rietumvalstīm būtu jāgarantē, ka tās neiejauksies Ukrainas iekšējās lietas un nemēģinās panākt, ka šī valsts pievienojas NATO.

"Kas attiecas uz visādām hipotēzēm par to, ka Krievija gribētu sev pievienot kādas papildu zemes, tā ir tikai propaganda. Es pat negribu to komentēt," paziņojis Medvedevs, kurš notikumus Ukrainā uzskata par pilsoņu karu.

"Delfi" jau ziņoja, ka 11.maijā Luhanskā un Doņeckā notika separātistu izsludināti, starptautiski neatzīti "referendumi", kuros iedzīvotāji it kā nobalsojuši par Luhanskas un Doņeckas valstisko statusu. Tomēr jau "referendumu" laikā tika saņemtas ziņas par to, ka to rezultāti tiek viltoti – arī neatkarīgie Krievijas mediji fiksēja gadījumus, kad cilvēkiem tika ļauts balstot citu vietā, mest urnās vairākus biļetenus vai balsot uzrādot Krievijas pilsoņa pasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!