Foto: AP/Scanpix

Kremļa opozicionārs Aleksejs Navaļnijs paziņojis, ka Krievijas amatpersonas pēc uzbrukuma, kurā Navaļnijam sejā iešļāca ķīmisku vielu, kas izraisīja acs apdegumu, nav ļāvušas viņam doties saņemt medicīnisko palīdzību ārzemēs, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Navaļnijs pastāstījis, ka viņam piešķirta starptautiskā pase, kāda Krievijas pilsoņiem nepieciešama, lai ceļotu ārpus valsts, un tas radījis iespaidu, ka viņš drīkst brīvi ceļot. Krievijas varas iestādes piecus gadus bija atteikušās Navaļnijam izsniegt šāda tipa pasi. "Tātad viņi man iedeva pasi ar ko var ceļot uz ārzemēm, bet neļauj man ceļot," paudis Navaļnijs.

Saskaņā ar Kremļa opozicionāra pausto, ceturtdien viņa advokātam piezvanījusi amatpersona no ieslodzījumu dienesta un paziņojusi, ka Navaļnijs nedrīkst izceļot no valsts saistībā ar notiesājošo spriedumu piesavināšanās lietā.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā kāds uzbrucējs Navaļnijam sejā iešļāca zaļu šķīdumu, ka izraisīja labās acs apdegumu un padarīja aci gandrīz neredzīgu – labā acs zaudējusi 80 % redzes.

Vēstīts, ka Krievijas tiesa atzinusi par likumīgu notiesājošo spriedumu pret Navaļniju par līdzekļu piesavināšanos tā sauktajā "Kirovļes" lietā. Tas nozīmē, ka spriedums ir stājies spēkā, un Navaļnijam liegts kandidēt 2018. gada prezidenta vēlēšanās.

Tā saucamajā "Kirovļes" lietā Navaļnijam, kurš 2009. gadā bijis Kirovas apgabala gubernatora ārštata padomnieks, un uzņēmējam Pjotram Oficerovam tiek inkriminēta izlaupīšana lielos apmēros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!