Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijā nav vērojama un nav sagaidāma plaša banku darbības licenču atsaukšanas kampaņa, un centrālās bankas "Bank Rosii" nesenā vēršanās pret vairākām kredītiestādēm uzskatāma par atsevišķu gadījumu, pirmdien paziņoja Krievijas ekonomiskas ministrs Aleksejs Uļukajevs.

"Es neteiktu, ka vērojams masveidīgs banku licenču atsaukšanas process. Anulēto licenču skaits 2013.gadā būtiski neatšķiras no vidējā [rādītāja citos gados]. Tā ir sagadījies, ka liels skaits reģistrēts novembrī," paziņoja ministrs.

Uļukajevs arī uzsvēra, ka banku klientiem neesot pamata bažām, jo Krievijas noguldījumu apdrošināšanas aģentūra ar saviem resursiem esot spējīga mazināt jebkuru spriedzi, kas varētu rasties licenču atsaukšanas sakarībā.

Bažas par plašu banku licenču apturēšanu Krievijā uzvirmojušas pēc tam, kad "Bank Rosii", līdz ar Elvīras Nabibuļinas kļūšanu par tās vadītāju, sākusi aktīvāk darboties pie Krievijas banku sistēmas sakārtošanas.

Šā gada otrajā pusē centrālā banka kopumā anulējusi 14 banku licences.

Satraukumu iedzīvotājos izraisīja bankas "Master-bank" licences atsaukšana, kam sekoja baumu izplatīšanās, ka problēmas esot vairumam banku Krievijā.

Bažas iepriekš veicinājusi arī Nabibuļina, kas izteikusies, ka "Master-bank" neesot vienīgā banka, kurai esot problēmas.

Savukārt šobrīd Nabibuļina spiesta uzsvērt, ka "Bank Rosii" neesot izveidojusi nekādu melno sarakstu, kurā iekļautas bankas, kas varētu zaudēt licences.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!