Pastāv liela iespēja, ka Eiropas Padomes parlamentārās asambeljas sesijā Strasbūrā Krievija Čečenijas dēļ var tikt izslēgta no šīs organizācijas, svētdien brīdināja Krievijas Valsts domes deputāts.
"Iespēja, ka mēs tiksim izslēgti no Eiropas Padomes, ir ievērojami pieaugusi," pirms došanās Valsts domes delegācijas sastāvā uz Eiropas Padomes parlamentārās asamblejas sesiju, aģentūrai ITAR-TASS sacīja Vladimirs Lukins.

Eiropas Padome, kas risina starptautiskos cilvēktiesību un demokrātijas jautājumus, ieplānojusi divus balsojumus par Krieviju. Pirmais balsojums būs par to, vai izslēgt no organizācijas Krievijas delegāciju, bet otrais balsojums būs par pašu Čečeniju.

Strasbūras asambleja ir asi kritizējusi Krievijas militāro kampaņu Čečenijā.

"Balsojuma rezultāts, kā mums visiem labi zināms, būs atkarīgs no ziņojumu sniedzēju gribas," svētdien norādīja Lukins.

"Domāju, ka pastāv draudi, ka pret mums tiks noteiktas sankcijas," viņš teica, apgalvojot, ka Krievija nav pietiekami sagatavojusies ceturtdien ieplānotajai sesijai.

Tomēr diplomātisko ziņu avoti Strasbūrā varbūtību, ka pret Krieviju tiks noteiktas sankcijas, uzskata par nelielu, jo Eiropas Savienības dalībvalstis nevēlas atsvešināt no sevis Vladimiru Putinu tik drīz pēc viņa ievēlēšanas par Krievijas prezidentu.

Eiropas Padome izvirzījusi 10 nosacījums, kurus izpildot, Krievijas delegācija varētu palikt Strasbūrā. Šo nosacījumu vidū ir tūlītēja pamiera noslēgšana Čečenijā, kā arī politiskā dialoga sākšana ar Čečenijas vēlētajiem līderiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!