Pirmdienas rītā drošībnieku operācijā Kabardas-Balkārijas Republikā nogalināti trīs kaujinieki, kuri plānojuši rīkot teroraktus Jaungadā un Ziemassvētkos, atsaucoties uz Krievijas tiesībsargājošajām iestādēm, vēsta aģentūra "RIA-Novosti".

"Bandīti gatavojās diversijām un teroristiskiem uzbrukumiem Jaungada un Ziemassvētku periodā ar mērķi destabilizēt situāciju reģionā," teikts Nacionālas Pretterorisma komitejas paziņojumā.

Kaujinieki no likumsargiem naktī uz pirmdienu patvērušies kādā mājā Čegemas pilsētā. Vairākas stundas ilgušajā apšaudē ievainoti divi drošībnieki un nogalināti trīs kaujinieki, kas jau atradušies policijas meklēšanā par smagiem noziegumiem.

Paziņojums par kaujinieku nogalināšanu izskan laikā, kad Krievijas pilsētu Volgogradu pēdējo divu dienu laikā piemeklējuši divi asiņaini terorakti – pašnāvnieku spridzinātāju sarīkotas eksplozijas dzelzceļa stacijā un cilvēku pilnā trolejbusā.

Nāvējošs sprādziens pilsētas autobusā atskanēja arī oktobrī.

Pastiprināta uzmanība Krievijas spējām garantēt drošību ir pievērsta pirms 2014. gada sākumā gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos. Krievijas prezidents Vladimirs Putins Soču olimpiskās spēles cer izmantot Krievijas ekonomisko un sociālo sasniegumu izrādīšanai. Tomēr Soči atrodas tuvu nemierīgajam Ziemeļkaukāza reģionam, kas pēc Padomju Savienības sabrukuma ir piedzīvojis divus karus Čečenijā un biežu vardarbību Dagestānā, Ingušijā un Kabardas-Balkārijā.

Izjaukt spēles ir draudējis Ziemeļkaukāza nemiernieku līderis Doku Umarovs.

Pēdējo divu dienu terorakti Volgogradā parāda, ka uzbrukumiem, lai tiem tiktu pievērsta pastiprināta starptautiska uzmanība, nav nemaz jānotiek pašu Soču tiešā tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!