Foto: PantherMedia/Scanpix
Ūdenslīdēji Ohotskas jūrā nogrimušajā kravas kuģī “Amurskoje” atraduši viena apkalpes locekļa mirstīgās atliekas, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.
28. oktobrī vētras laikā pazudušo sauskravu kuģi, kurš veda zelta rūdu, 7. novembrī atrada nogrimušu 25 metru dziļumā. Sākotnējā kuģa apskatē ūdenslīdēji deviņus apkalpes locekļus neatrada, bet piektdien sākta kuģa iekštelpu pārmeklēšana, vēsta aģentūra.

Glābēji pieļauj versiju, ka ekipāža kuģi pirms nogrimšanas pametusi glābšanas plostā. Kuģa ārējās apskates laikā konstatēts, ka savās vietās neatrodas labā borta glābšanas plosti. Ceturtdien kuģa katastrofas rajonā kādas salas krasā glābēji atrada stipri bojātu glābšanas plostu, tomēr eksperti norāda, ka šis plosts diez vai nāk no "Amurskoje".

Jau vēstīts, ka ūdenslīdēji otrdien ienira jūrā, lai pārbaudītu ceturtajā novembrī  meklēšanas laikā ar eholotu 25 metru dziļumā atrastu objektu, kurš izrādījies pazudušais kuģis.

 Kuģis pazuda 28. oktobrī vētras laikā. Sākuma ziņots, ka uz kuģa klāja ir 11 cilvēki, bet vēlāk precizēts, ka apkalpē ir deviņi cilvēki.

Sauskravu kuģis "Amurskoje" vedis 700 tonnu zelta rūdas. Tīrā zelta daļa kravā ir gandrīz četri kilogrami aptuveni 240 000 ASV dolāru (129,5 tūkstoši latu), atsaucoties uz speciālistiem, norādīja aģentūra „RIA Novosti". Rūda no tās ieguves vietas vesta uz pārstrādes kombinātu Amūras novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!