Foto: AFP/Scanpix

Sīrijā nav Krievijas speciālo uzdevumu vienības un militārie padomnieki, bet tikai Krievijas militārie tehniķi, atsaucoties uz Krievijas aizsardzības ministra vietnieku Anatolju Antonovu, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

“Tās visas ir muļķības. Nekādas mūsu specvienības Sīrijā nav. Neviens [no mūsu karavīriem] tur ar automātiem un granātmetējiem neskraida. Viņu vienkārši tur nav,” atbildēja Antonovs uz žurnālistu jautājumu par Krievijas militāristu klātbūtni Sīrijā.

Amatpersona apstiprināja, ka Sīrijā atrodas Krievijas militārie tehniķi. “Piemēram, mēs piegādājam kaut kur tankus. Vienlaicīgi mēs nosūtām savus tehniskos speciālistus, lai apmācītu mūsu ārzemju kolēģus ar šo tehniku rīkoties,” viņš skaidroja.

Krievija pildīšot visus iepriekš ar Sīriju noslēgtos ieroču piegādes līgumus. “Tas nav noslēpums, ka mums ar Sīriju ir laba un spēcīga militāri - tehniskā sadarbība. Pašlaik nav nekāda pamata pārskatīt mūsu vienošanās.”

Ministra vietnieks ari izteicis cerību, ka turpināsies militāri – tehniskā sadarbība ar Ziemaļāfrikas valstīm.

Jau vēstīts, ka Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" apkopotā informācija liecina, ka gada laikā jau ir nogalināti 8458 cilvēki.

Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 2000 Sīrijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!