Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve piektdien noliegusi raidsabiedrībā CNN izskanējušo informāciju, ka, atbildot uz Krievijas diplomātu izraidīšanu no ASV, Maskavā slēgta skola, kurā mācās ārvalstu diplomātu bērni.

CNN, atsaucoties uz kādu informētu amatpersonu, ziņoja, ka Krievija uz jaunajām ASV sankcijām par kiberuzbrukumiem Savienoto Valstu amatpersonām reaģējusi, slēdzot anglo-amerikāņu skolu Maskavā, atsaucoties uz kādas informētas ASV amatpersonas atklāto.

Ar Krievijas valdības rīkojumu slēgta skola, kurā mācās ASV, Lielbritānijas un Kanādas vēstniecību darbinieku bērni, kā arī citi ASV un ārvalstu pilsoņu bērni, stāstījis avots, Saskaņā ar jaunāko informāciju, tur mācās 1200 bērnu.

Ar valdības rīkojumu arī esot liegta piekļuve ASV vēstniecības atpūtas namam Serebrjanij Boras rajonā Piemaskavā.

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova šīs ziņas piektdien gan ir noliegusi un sauc par meliem, ziņo "RIA Novosti".

"Tie ir meli. Acīmredzot Baltais nams pavisam palicis bez prāta un sācis izgudrot sankcijas paši pret saviem bērniem," paziņojusi Zaharova.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs iepriekš paziņoja, ka Krievijas atbildes reakcija uz sankcijām radīs Savienotajām Valstīm "ievērojamu diskomfortu".

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien paziņoja, ka reaģējot uz Maskavas "agresīvajiem" kiberuzbrukumiem Savienoto Valstu amatpersonām, pret Krieviju tiks vērstas jaunas sankcijas un 35 Krievijas diplomāti, kas strādā vēstniecībā Vašingtonā un konsulātā Sanfrancisko, tiek pasludināti par "persona non grata" un viņiem 72 stundu laikā jāpamet ASV.

Krievija ir noliegusi, ka būtu saistīta ar kiberuzbrukumiem, un uzskata ASV sankcijas par nepamatotām.

ASV sankcijas vērstas pret deviņām organizācijām un fiziskajām personām, tostarp pret Krievijas Federālo drošības dienestu (FDD) un pret Krievijas armijas izlūkdienestu (GRU).

Tiks slēgti arī divi Krievijas lietotie objekti ASV, kuri izmantoti "ar izlūkošanu saistītiem mērķiem".

Vašingtona uzskata, ka Krievija vadīja kiberuzbrukumus, kas ASV prezidenta priekšvēlēšanu laikā skāra Demokrātu partijas kandidātes Hilarijas Klintones kampaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!