Foto: Reuters/Scanpix

Krievija nostiprina savu militāro klātbūtni postpadomju valstīs, plānots, ka 2016. gadā Krievija atvērs aviobāzi Baltkrievijā, vēsta portāls "The Moscow Times".

Krievijas gaisa spēku galvenais komandieris ģenerālleitnants Viktors Bondarevs norāda, ka plānots atvērt aviobāzes arī Armēnijā un Kirgizstānā.

Baltkrievija, Armēnija un Kirgizstāna ir Kolektīvās drošības līguma organizācijas locekles, kas plāno paātrināti izveidot vienotu gaisa aizsardzības tīklu.

Plānots, ka aviobāze Baltkrievijā paplašinās Krievijas jau tā spēcīgu avio klātbūtni Baltkrievijā. Jaunajā aviobāzē izvietos iznīcinātājus "Su-27".

Portāls vēsta, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins savu militāro klātbūtni Austrumeiropā, Vidusāzijā, Arktikā sācis stiprināt jau pirms konflikta Ukrainā. Arī šobrīd turpinās sarunas ar Vjetnamu, Kubu, Venecuēlu un Nikaragvu, lai šajās valstīs izveidotu bumbvedēju jeb kara lidmašīnu bāzes.

Bondarevs norādīja, ka līdz 2020. gadam Krievija atjaunos 47 lidlaukus, tostarp Krimā un Arktikā. Savukārt līdz 2025. gadam plānots, ka Krievijas gaisa spēki būs atjaunojuši 100 militārās aviobāzes visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!