Foto: Sputnik/Scanpix

Kopš sestdienas Krimas pussalā ir par diviem ar ''S-400'' raķešu sistēmām bruņotiem Krievijas bataljoniem vairāk, atsaucoties uz Melnās jūras flotes preses dienestu, vēsta Krievijas ziņu aģentūra TASS.

Pērnā gada sākumā Krimā tika izvietotas pirmās Krievijas ''S-400'' raķešu sistēmas, un tika ziņots, ka 2018. gada sākumā pussalā ieradīsies vēl divi ar šo raķešu sistēmu bruņoti bataljoni.

Nedēļas sākumā Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Ukraina turpina provokācijas netālu no robežas ar Krimu, tādēļ Krievijai vajag parūpēties par savas teritorijas drošību un šo Krievijas rīcību nevajadzētu uztvert kā draudus.

Krievijas "S-400 Triumf" ir moderna tālas darbības pretgaisa aizsardzības raķešu sistēma, kas armijas bruņojumā ir kopš 2007. gada. Tā radīta lidaparātu iznīcināšanai, spārnoto un ballistisko raķešu notriekšanai, kā arī uz zemes esošu objektu iznīcināšanai.

Sistēma spēj trāpīt līdz pat 400 kilometru tāliem un 30 kilometru augstiem mērķiem.

Ukrainai piederošo Krimas pussalu Krievija okupēja 2014. gada februārī. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apgabalus Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!