Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Krievijā trešdien par 59 cilvēku slepkavību sāka tiesāt bijušo policistu, kuram jau piespriests mūža ieslodzījums par 22 sieviešu slepkavību.

53 gadus vecais Mihails Popkovs trešdien tika nogādāts tiesā Sibīrijas pilsētā Irkutskā pēc atzīšanās vēl 59 slepkavībās un vienā slepkavības mēģinājumā laikā no 1992. gada līdz 2010. gadam, vēstīja Krievijas ziņu aģentūra "Interfax".

Popkovs jau izcieš mūža ieslodzījumu par 22 sieviešu izvarošanu un nogalināšanu, kā arī mēģinājumu nogalināt vēl divas.

Popkovs nogalināja upurus pēc tam, kad Angarskas apkārtnē vēlu vakarā bija piedāvājis aizvest sievietes, bieži vien savā policijas automašīnā.

Krievijas mediji viņu iesaukuši par "vilkaci" un "Angarskas maniaku".

Ja Popkovs tiks notiesāts kopumā par 81 slepkavību, viņš būs nogalinājis vairāk cilvēku, nekā tādi bēdīgi slaveni slepkavas kā Aleksandrs Pičuškins, kurš nogalināja 48 cilvēkus, kā arī vēl padomju laikā 51 cilvēku nogalinājušais Andrejs Čikatilo.

Tiesas sēde, kurā prokurors nolasīja apsūdzības, medijiem bija slēgta, lai izvairītos no seksuālo uzbrukumu detaļu publiskošanas, ziņo "Interfax".

Popkovs pats sevi raksturojis kā "tīrītāju", kurš ielas attīrījis no prostitūtām, vēstījuši Krievijas mediji.

Intervijā tīmekļa vietnei "Meduza" viņš decembrī atklāja, ka upuru nogalināšanai izmantojis āmuru vai cirvi, un pēc pirmā nozieguma pastrādāšanas nav daudz bažījies par to atklāšanu.

Popkovs arī sacīja, ka vērsies pret tām sievietēm, kuras bijušas alkohola reibumā vai arī viņa ieskatā dzīvojušas netikumīgu dzīvesveidu.

No darba Popkovs aizgāja 1998. gadā, bet 2012. gadā tika aizturēts.

Viņu izdevās notvert tikai pēc tam, kad izmeklētāji atkārtoti izskatīja lietas un veica DNS pārbaudes apkārtnes iedzīvotājiem, koncentrējoties uz tiem, kuri vada automašīnas modeli, kura riepu nospiedumi atbilst noziegumu vietās atrastajiem.

Popkovs pēc tam izmeklētājus aizveda uz noziegumu vietām un parādīja, kur atrodas apraktie līķi.

"Viņa diagnoze ir slepkavniecisks maniaks, tas nozīmē, ka viņam ir nekontrolējama vēlme pastrādāt slepkavības," "Meduza" pastāstīja izmeklētājs Jevgeņijs Karčevskis, kurš strādājis pie šīs lietas.

Tiek uzskatīts, ka Popkovam ir personības traucējumi, tomēr viņš ir atzīts par pieskaitāmu un atbildīgu par saviem noziegumiem, paziņoja izmeklētājs.

Upuru vidū bijušas prostitūtas un narkomānes, tomēr vairums bijušas parastas sievietes, kurām bijušas ģimenes, sacīja Karčevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!