ASV izlūkdienestu pārtvertā Krievijas amatpersonu saziņa liecina, ka Krievija par tās lidmašīnas avārijas iemeslu Sīnāja pussalā 31. oktobrī uzskata bumbas sprādzienu, ziņo avoti.

Pārtvertā saziņa ir starp pierādījumiem, kas ASV amatpersonām liek domāt, ka pasažieru lidmašīnā tika ievietota bumba, kas sprāga neilgi pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas lidostas.

Ēģipte un Krievija vēl nav oficiāli paziņojušas katastrofas cēloni. Abas valstis kā priekšlaicīgu noraidīja ASV un Lielbritānijas pagājušajā nedēļā izplatīto novērtējumu, ka ticamākais aviokatastrofas cēlonis ir bumbas sprādziens.

Katastrofas izmeklētāji ir "par 90% pārliecināti", ka troksnis, kas ir dzirdams "melnās kastes" ieraksta pēdējā sekundē, ir bumbas sprādziens, ziņu aģentūrai "Reuters" svētdien atzina izmeklēšanas komisijas loceklis.

Atbildību par aviokatastrofas izraisīšanu uzņēmās ar "Islāma valsti" saistīti kaujinieki, tomēr sākotnēji šie paziņojumi izsauca skepsi.

Eksperti skaidroja, ka kaujiniekiem nav tādu ieroču, lai notriektu lidmašīnu lielā augstumā, tomēr tagad arvien biežāk izskan pieņēmumi, ka eksploziju izraisījusi bumba, kas jau atradusies pašā lidmašīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!