Foto: Sputnik/Scanpix
Krievija izraidījusi vietējo tulkotāju, kas strādā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijai Austrumukrainā, jo viņš esot nodevis Ukrainas izlūkdienestam informāciju par Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem, pirmdien paziņojis Krievijas Federālais drošības dienests (FDD).

FDD paziņoja, ka "atmaskojis un aizturējis uz Krievijas zemes Ukrainas pilsoni, kurš ir Ukrainas drošības spēku aģents", piebilstot, ka aizturētais atzinies.

Vīrietis, kurš identificēts kā Artjoms Šestakovs, strādājis par tulkotāju EDSO, kas novēro nestabilo pamieru Donbasā.

FDD ziņoja, ka Ukrainas drošības dienests savervējis viņu 2015. gada jūnijā, kad viņš atradies Kijevā.

Pēc tam viņš nodevis Ukrainas drošības dienestam informāciju, kuru ieguvis savā darbā Luhanskas reģionā, tiekoties ar Krievijas apbruņoto teroristu bandu locekļiem. Viņš ziņojis par militārās tehnikas un karavīru kustību un atklājis kaujinieku komandieru telefona numurus, teikts FDD paziņojumā.

Šī informācija palīdzējusi Ukrainas valdības spēkiem 2015. gada decembrī nogalināt vienu no Krievijas apbruņoto teroristu bandu vadoņiem Pāvelu Dremovu, ziņoja FDD.

Tomēr, tā kā Šestakovs nav ieguvis informāciju, kas kaitē Krievijas drošībai, "viņam atļauts atgriezties mājās Ukrainā", norādīts FDD paziņojumā.

EDSO īpašā novērošanas misija Ukrainā sociālajā tīklā "Facebook" ziņoja, ka tai kādu laiku nav izdevies sazināties ar vienu no misijas vietējiem darbiniekiem, kurš atrodas atvaļinājumā, bet tagad viņa atrašanās vieta ir zināma un viņš atrodoties drošībā.

EDSO īpašajā novērošanas misijā ir 580 neapbruņoti darbinieki, kas darbojas konflikta zonā, un nesen misijas mandāts tika pagarināts līdz 2017. gada martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!